Έτος:  2024  2023  2022  2021  2020  2019  2018  2017  2016  2015  2014  2013  2012  2011  2010  2009  2008  2007  2006  2005  2004  2003  2002  2001  2000

< Επιστροφή
09-10-2009
Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού διοργανώνει το
ACE 2009 – 5th Advances in Computer Entertainment Technology Conference
Μαζί διεξάγεται το DIMEA 2009 – 4th Digital Interactive Media Entertainment and Arts Conference


Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού διοργανώνει σε συνεργασία με το ACM SIGCHI (Association for Computing Machinery – Special Interest Group Computer-Human Interaction) το 5ο Διεθνές Συνέδριο ACE 2009 "Advances in Computer Entertainment Technology 2009" (http://www.ace2009.org/), το οποίο πρώτη φορά ενσωματώνει και το 4ο Διεθνές Συνέδριο DIMEA 2009 “Digital Interactive Media and Arts”. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από 29 έως και 31 Οκτωβρίου 2009, στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (http://www.hellenic-cosmos.gr/).

Η διαδραστική ψυχαγωγία (interactive entertainment) αποτελεί μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη βιομηχανία με σημαντικές κοινωνικές και πολιτισμικές προεκτάσεις. Ακολουθώντας την τάση της εποχής, το ΙΜΕ διοργανώνει ένα συνέδριο το οποίο θα αποτελέσει το κορυφαίο ακαδημαϊκό φόρουμ για την παρουσίαση νέων ερευνητικών αποτελεσμάτων που θα προέρχονται από την περιοχή της υπολογιστικής ψυχαγωγίας (entertainment computing). Η φετινή διοργάνωση ενσωματώνει και το DIMEA, το οποίο έχει εδραιωθεί τα τελευταία τρία χρόνια ως ένα πολύ σημαντικό συνέδριο διαδραστικής ψυχαγωγίας και τέχνης.

Στόχος του ACE 2009 είναι να συγκεντρώσει ερευνητές από τον ακαδημαϊκό αλλά και τον επιχειρηματικό κλάδο, οι οποίοι ασχολούνται με διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα, όπως η ψυχολογία, η επιστήμη των υπολογιστών και η τέχνη, για να παρουσιάσουν τις απόψεις τους και να επιδείξουν τη συνεισφορά τους στη διαδραστική ψυχαγωγία. Το ACE, στην προσπάθεια για περαιτέρω ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών διαδραστικής τέχνης και ψυχαγωγίας, επιδιώκει να ισορροπήσει ανάμεσα σε διαφορετικές επιστημονικές κατευθύνσεις. Για το λόγο αυτό, η θεματολογία του συνεδρίου περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις εξής ενότητες:

Accessibility Digital Entertainment & Sports Human-Robots Interaction Mobile Entertainment
Aesthetics Digital Broadcasting/Podcasting Interaction Design Multimodal Interaction
Affective Computing Digital Cinema Interactive Computer Graphics Narratives/Digital Storytelling
Ambient Intelligence Elderly Entertainment Interactive Theatre New Gaming Audiences
Animation Techniques Empathy Internet Networking Media Novel interfaces
Attention Augmented/Mixed Reality Entertainment Design Theory Learning & Children Pervasive & Online Games
Avatars & Virtual Community Experience Design Location-Based Entertainment Physical Computing
Community Funology Metaverse Robotic Love & Affection
Cultural Computing Graphics Techniques Mixed Media Visual Effects
Situativity Social Impact Sound & Music Tangible & User Interfaces
Smart Gadgets and Toys Social Networking Synesthetic Entertainment Virtual Reality


Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τις θεωρητικές προσεγγίσεις που θα αποτελέσουν πεδίο εποικοδομητικού διαλόγου, το συνέδριο προβλέπεται να περιλαμβάνει Creative Demo Session, με επι τόπου παρουσίαση 20 και πλέον σημαντικών πειραμάτων-εργασιών στο χώρο της διαδραστικής ψυχαγωγίας, προερχόμενες από τις πιο σημαντικές ερευνητικές ομάδες σε παγκόσμιο επίπεδο. Στο τέλος του συνεδρίου, οι καλύτερες πειραματικές εργασίες θα βραβευτούν.

Κύριοι ομιλητές του συνεδρίου, μεταξύ άλλων, θα είναι:
  • Prof. Stephen Wilson (Conceptual / Information Arts Program at the San Francisco State University. Κύριο αντικείμενο της έρευνάς του είναι οι επιπτώσεις στον πολιτισμό τεχνολογιών όπως: biosensors, GPS και τεχνητή νοημοσύνη)
  • Dr. Norbert A. Streitz (ιδρυτής του φορέα Smart Future Initiative)
  • Régine Debatty (δημιουργός του διεθνώς αναγνωρισμένου blog: www.we-make-money-not-art.com)

Γενικές Πληροφορίες:
ACE 2009 – 5th Advances in Computer Entertainment Technology Conference & Incorporating και DIMEA 2009 – 4th Digital Interactive Media Entertainment and Arts Conference

Χώρος Διεξαγωγής:
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (http://www.hellenic-cosmos.gr/), «ΘΕΑΤΡΟΝ» (http://www.theatron254.gr/), Πειραιώς 254, Tαύρος

Χρόνος: 29-31 Οκτωβρίου 2009

Γλώσσα Συνεδρίoυ: Αγγλικά

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.ace2009.org/


Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
Tο Ίδρυμα Mείζονος Eλληνισμού (www.ime.gr), Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με κοινωφελή, πολιτιστικό, μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, ιδρύθηκε το 1993 από την οικογένεια Λαζάρου Εφραίμογλου, με στόχο τη διάσωση και διάδοση της ιστορικής μνήμης και παράδοσης, τη συνειδητοποίηση της οικουμενικής διάστασης του Ελληνισμού και την προβολή της συμβολής του στην εξέλιξη του πολιτισμού. Το ΙΜΕ αναπτύσσει σημαντική ιστορική και αρχαιολογική έρευνα, δημιουργεί κόμβους για την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό ενώ, αξιοποιώντας τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις της πληροφορικής, καθώς και οπτικοακουστικά και διαδραστικά μέσα, πραγματοποιεί στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» προβολές Εικονικής Πραγματικότητας, μόνιμες και προσωρινές εκθέσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Κέντρο Πολιτισμού «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ»
Ο «Ελληνικός Κόσμος» (www.hellenic-cosmos.gr,), το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, στην οδό Πειραιώς 254, εγκαινιάστηκε το 1998 και φέτος έκλεισε 11 χρόνια δημιουργίας και προσφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της Αθήνας. Στο διάστημα αυτό ο «Ελληνικός Κόσμος» έχει αναδειχθεί στο χώρο με τις περισσότερες επισκέψεις μαθητών στην Ελλάδα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας. Παράλληλα, έχει καθιερωθεί ως ένα υπερσύγχρονο μουσείο, όπου ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό μέσα από διαδραστικές εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, περιηγήσεις Εικονικής Πραγματικότητας και ντοκιμαντέρ, συνδυάζοντας άρτια την ιστορική πληροφορία με τις πλέον σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές. Το Δεκέμβριο του 2006 εγκαινιάστηκε η «Θόλος», το νέο υπερσύγχρονο θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας, ενώ το Μάρτιο του 2008 ξεκίνησε τη λειτουργία του το «ΘΕΑΤΡΟΝ», ένας νέος πολυδύναμος πολιτιστικός χώρος πολλαπλών δυνατοτήτων.

Για περισσότερες πληροφορίες:
κα Λήδα Καρανικολού, Υπεύθυνη Επικοινωνίας ΙΜΕ, τηλ.: 212 254 0444


copyright © ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ