Έτος:  2024  2023  2022  2021  2020  2019  2018  2017  2016  2015  2014  2013  2012  2011  2010  2009  2008  2007  2006  2005  2004  2003  2002  2001  2000

< Επιστροφή
09-12-2009
Η Vodafone και το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009


H Vodafone και το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού και προσκαλούν μικρούς και μεγάλους σε μια μοναδική εκπαιδευτική και ψυχαγωγική εμπειρία, στην ταινία «Η Γη είναι το σπίτι μας», που προβάλλεται στη «Θόλο», το Θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας του «Ελληνικού Κόσμου». Οι προβολές της ταινίας θα είναι δωρεάν για το κοινό στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009.
 
Η ταινία «Η Γη είναι το σπίτι μας» έχει θέμα το περιβάλλον και παρουσιάζει με απλό και ουσιώδη τρόπο το περιβαλλοντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης. Παράλληλα, προτείνει καθημερινές μεθόδους για την αντιμετώπισή του, όπως την εξοικονόμηση ενέργειας, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την ανακύκλωση. Με τη χρήση της πλέον εξελιγμένης τεχνολογίας τρισδιάστατων γραφικών, που μπορεί κανείς να γνωρίσει αποκλειστικά στη «Θόλο», παρέχεται ένα μοναδικό θέαμα και μια μοναδική εμπειρία του εικονικού κόσμου, που χαρακτηρίζεται από αμεσότητα και ζωντάνια και ενθουσιάζει το κοινό.
 
Οι πρωταγωνιστές της ταινίας είναι μια πολική αρκούδα και ένα ψάρι, που με τη σειρά τους επηρεάζονται από τη δική μας συμπεριφορά απέναντι στο περιβάλλον, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ακόμη και η βιωσιμότητά τους. Η παραγωγή απευθύνεται τόσο σε παιδιά όσο και σε ενηλίκους, ενώ μετά το τέλος της προβολής οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις γνώσεις και τη μνήμη τους σε ένα ευχάριστο, εκπαιδευτικό και διαδραστικό παιχνίδι.
 
Από τον Απρίλιο του 2008 έως τον Σεπτέμβριο του 2009, την ταινία «Η Γη είναι το σπίτι μας» στη «Θόλο» παρακολούθησαν περίπου 30.000 άτομα, εκ των οποίων 23.166 μαθητές από 472 σχολεία. Οι θεατές σχολίασαν με ενθουσιασμό τόσο το περιεχόμενο και την κινηματογραφική της τεχνοτροπία όσο και την ίδια την πρωτοβουλία.
 
Την ταινία δημιούργησε η Vodafone σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού το 2008, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει και να δραστηριοποιήσει μικρούς και μεγάλους να συνεισφέρουν, στο μέτρο που τους αναλογεί, στην προστασία του περιβάλλοντος. Για τη Vodafone η περιβαλλοντική διαχείριση, καθώς επίσης και η ανάπτυξη και επιμόρφωση των παιδιών, αποτελούν κεντρικούς άξονες του πολύπλευρου προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας που εφαρμόζει.
 
Για τις ώρες προβολής επισκεφθείτε το http://earth.tholos254.gr/ και για κρατήσεις θέσεων καλέστε στο 212-2540204.
 



Σχετικά με τον «Ελληνικό Κόσμο»
Ο «Ελληνικός Κόσμος», το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού (www.hellenic-cosmos.gr), εγκαινιάστηκε το 1998 και έχει κλείσει 11 χρόνια δημιουργίας και προσφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της Αθήνας. Στο διάστημα αυτό ο «Ελληνικός Κόσμος» έχει αναδειχθεί ο πρώτος χώρος στην Ελλάδα σε επισκέψεις μαθητών, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας. Παράλληλα, έχει καθιερωθεί ως ένα υπερσύγχρονο πολιτιστικό κέντρο και μουσείο, όπου μπορεί ο επισκέπτης να γνωρίσει την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό μέσα από διαδραστικές εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, περιηγήσεις Εικονικής Πραγματικότητας και ντοκιμαντέρ, συνδυάζοντας άρτια την ιστορική πληροφορία με τις πλέον σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές. Το Δεκέμβριο του 2006 εγκαινιάστηκε η «Θόλος», το νέο υπερσύγχρονο θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας, ενώ το Μάρτιο του 2008 ξεκίνησε τη λειτουργία του το «ΘΕΑΤΡΟΝ».

Tα εκπαιδευτικά προγράμματα αποτελούν μία από τις πιο σημαντικές δραστηριότητες του «Ελληνικού Κόσμου» (edu.ime.gr). Απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, ενώ έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται από το Μουσειοπαιδαγωγικό-Εκπαιδευτικό Τμήμα του ΙΜΕ. Περιλαμβάνουν ευρύ φάσμα από πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, που δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να επιμορφωθούν με εντελώς διαφορετικό τρόπο.


Σχετικά με τη Vodafone
Η Vodafone Ελλάδας είναι μέλος του Ομίλου Vodafone, παγκόσμιου ηγέτη στο χώρο της κινητής επικοινωνίας. Διαθέτει ένα πρωτοπόρο τεχνολογικά τηλεπικοινωνιακό δίκτυο, καθώς και ισχυρό εμπορικό δίκτυο λιανικής πώλησης σε όλη την Ελλάδα, το οποίο απαρτίζεται από 418 σηματοδοτημένα καταστήματα Vodafone, ενώ το σύνολό τους εμπλουτίζεται από εμπορικές συνεργασίες με άλλες εταιρείες διανομής και λιανικής πώλησης. Παρέχει υπηρεσίες και προϊόντα κινητής επικοινωνίας υψηλών προδιαγραφών στο ελληνικό κοινό, με γνώμονα την απόλυτη ικανοποίηση των αναγκών του για ολοκληρωμένη επικοινωνία, εφαρμόζοντας παράλληλα τις αρχές της Εταιρικής Υπευθυνότητας στο σύνολο της λειτουργίας της.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.vodafone.gr


Σχετικά αρχεία φωτογραφιών:

18-04-2008
Στιγμιότυπα από την τρισδιάστατη προβολή και το διαδραστικό παιχνίδι «Η Γη είναι το σπίτι μας» στη «Θόλο»


  

copyright © ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ