Έτος:  2024  2023  2022  2021  2020  2019  2018  2017  2016  2015  2014  2013  2012  2011  2010  2009  2008  2007  2006  2005  2004  2003  2002  2001  2000

< Επιστροφή
18-02-2015
Σαββατιάτικα και Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Μαρτίου 2015
στον «Ελληνικό Κόσμο»


Και τα Σαββατοκύριακα του Μαρτίου ο «Ελληνικός Κόσμος» γίνεται ο απόλυτος προορισμός για παιδιά κάθε ηλικίας. Tα Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας (από 3 ετών και άνω), τα οποία συνοδεύονται από τους γονείς τους. Tα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε νήπια και παιδιά του Δημοτικού.

 

Σαββατιάτικα Οικογενειακά Εκπαιδευτικά Προγράμματα

(Για παιδιά προσχολικής ηλικίας με τους γονείς τους)

Σάββατο 7 Μαρτίου

Μια μέρα με το Χουμ και την Νταν

Δύο άνθρωποι από κάποια μακρινή εποχή, ο Χουμ και η Νταν, ανοίγουν τη σπηλιά τους και υποδέχονται τους μικρούς μας φίλους γύρω από τη φωτιά τους. Ακολουθώντας τα ίχνη, τα παιδιά θα μάθουν μερικά από τα μυστικά των προϊστορικών ανθρώπων. Πώς ζούσαν; Τι έτρωγαν; Υλικά όπως η πέτρα και ο πηλός, αλλά και βραχογραφίες, κοχύλια, εργαλεία, καρποί θα τα βοηθήσουν να ανακαλύψουν την καθημερινότητά τους!

Σάββατο 14 Μαρτίου

Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου, πες μου τα μυστικά σου...

Μαγεμένος ή μη, πάντα κάτι έχει να μας πει! Μέσα από καθρέφτες, αντικείμενα ιδιαίτερα και «μαγικά», τα παιδιά γνωρίζουν τον εαυτό τους αλλά και τους άλλους γύρω τους. Μεταμορφώνονται, πειραματίζονται και με το παιχνίδι εκφράζονται! Παιδιά και γονείς μπαίνουν στη διαδικασία να παρατηρήσουν τους εαυτούς τους, να αντιληφθούν τα διαφορετικά ανθρώπινα χαρακτηριστικά αλλά και να συνεργαστούν και να παίξουν ομαδικά. Ο καθρέφτης αυτή τη φορά  αποτελεί έμπνευση για παιχνίδι και δημιουργία!

 

Σάββατο 21 Μαρτίου

Μία σταγόνα ταξιδεύει...

Νερό... σύννεφο... πάγος... βροχή... Τα παιδιά ακολουθούν το ταξίδι του νερού μέσα από νεροϊστορίες. Παίζουν και πειραματίζονται, με πρωταγωνιστή το υγρό στοιχείο! Πειράματα, θεατρικό παιχνίδι και νεροϊστορίες ταξιδεύουν ενήλικες και παιδιά σε μια σειρά από δραστηριότητες που θα εισάγουν τους μικρότερους σε ένα από τα πιο μαγευτικά φυσικά φαινόμενα, τον κύκλο του νερού.

 

Σάββατο 28 Μαρτίου

Ξεφόρτωσε την ελιά, να σε φορτώσει λάδι

«Απ’ το κλαδάκι κρέμεται, στην αγορά πουλιέται, το εξωτερικό της τρώγεται, το κόκαλο πετιέται». Μέσα από παιχνίδια και κατασκευές, δίνεται στους μικρούς μας φίλους η ευκαιρία να γνωρίσουν το δέντρο, τον καρπό και το χυμό της ελιάς. Ο καρπός και ο χυμός της ελιάς, ο κύκλος εργασιών παραγωγής του ελαιολάδου, οι ευεργετικές ιδιότητες του στον οργανισμό ανοίγουν κύκλο δραστηριοτήτων ιδιαίτερα δημιουργικών ώστε να ανακαλύψουν το πολύτιμο δέντρο της Ελληνικής γης.

 

Γενικές πληροφορίες για τα Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα

 

- Για παιδιά 3-5 ετών

-Ώρα έναρξης: 11:30

 -Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά

- Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα)

- Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.

- Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (http://saturdays.hellenic-cosmos.gr/), Πειραιώς 254, Ταύρος.

- Διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης.

 

 

Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα

(Για παιδιά από 5 έως 12 ετών)

Κυριακή 1 Μαρτίου

Μέσα από την ασπίδα κρυφοκοιτάει και τη Μέδουσα ξεγελάει…

Ο μύθος της Μέδουσας διατηρείται ζωντανός ως σήμερα, αφού ψηλά στον ουρανό, ο αστερισμοί του Περσέα και της Ανδρομέδας μας θυμίζουν τα θαυμαστά τους κατορθώματα.

«Μες τα μάτια κοίτα την Μέδουσα την τρομερή, γίνε κι εσύ πέτρα μέσα σε μια στιγμή!». Κάπως έτσι, οι μικροί μας φίλοι ξεκινούν να ανακαλύπτουν μέσα από το παιχνίδι το μύθο του Περσέα και της Ανδρομέδας. Πού κρύβονται αυτά τα μυθικά πλάσματα; Ποια η σχέση της μυθολογίας και των αστερισμών; Τα παιδιά ταξιδεύουν με τη σκέψη τους στο χρόνο και γνωρίζουν  τις περιπέτειές τους.

 

Κυριακή 8 Μαρτίου

Τσόχινες δημιουργίες

Η τσόχα είναι το ιδανικό ύφασμα για δημιουργήματα από τα χέρια των παιδιών.

Ένα ύφασμα λεπτό και μαλακό που κόβεται εύκολα και υπάρχει σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων σίγουρα δίνει έμπνευση για πολλές χειροτεχνίες! Με μόνα εργαλεία την κόλλα και το ψαλίδι τα παιδιά κόβουν, κολλούν, ενώνουν, ώστε να φιλοτεχνήσουν τις δικές τους τσόχινες ευφάνταστες δημιουργίες.

 

Κυριακή 15 Μαρτίου

Υλικά και εργαλεία στο εργαστήρι του Φειδία

Μάρμαρο, ξύλο, χρυσός και ελεφαντόδοντο ήταν αρκετά για να δώσει ζωή στα έργα του ο ξακουστός γλύπτης. Ο Φειδίας έκανε «θαύματα»! Ακριβώς πίσω από το ναό του Δία στην Αρχαία Ολυμπία βρίσκεται ακόμη και σήμερα το εργαστήριό του, ο χώρος όπου δημιούργησε ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, το άγαλμα του Δία! Ποια υλικά χρησιμοποίησε, πώς τα ένωσε μεταξύ τους;

Οι μικροί μας φίλοι θα  γνωρίσουν το έργο του πιο φημισμένου Έλληνα γλύπτη αλλά και πολλά άλλα σπουδαία γλυπτά της αρχαιότητας μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες και παιχνίδια σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα τους ταξιδέψει πίσω στο χρόνο.

 

Κυριακή 22 Μαρτίου

Παπούτσι από τον τόπο σου…

κι ας είναι μπαλωμένο! Μια παροιμία που επιβιώνει εδώ και πολλές γενιές... Τα παιδιά φέτος θα μάθουν την ιστορία του πιο περήφανου παπουτσιού, του τσαρουχιού!

Το τσαρούχι ήταν το καθημερινό υπόδημα των χωρικών των ορεινών περιοχών της Ελλάδας τον περασμένο αιώνα. Σήμερα, έχει ταυτιστεί με την τοπική φορεσιά πολλών περιοχών της χώρας. Μέσα από παιχνίδια ερωτήσεων, παρατήρησης και μνήμης αλλά και δημιουργικές δραστηριότητες, οι μικροί μας φίλοι έρχονται σε επαφή με την ιστορία,  τη χρήση και τα υλικά κατασκευής του τσαρουχιού.

Κυριακή 29 Μαρτίου

Τα φυτά μας διηγούνται τη δική τους ιστορία

Μία κοπέλα μεταμορφώθηκε σε δάφνη, ένας νέος έγινε ψηλό κυπαρίσσι, η θεά Αθηνά χάρισε στους ανθρώπους μια ελιά! Στην αρχαιότητα, τα στοιχεία της φύσης μπλέκονταν με την καθημερινότητα των ανθρώπων και τη μυθοπλασία. Τα παιδιά εξερευνούν τι κρύβεται πίσω από όλους αυτούς τους υπέροχους  μύθους και ανακαλύπτουν τα φυτά του τόπου μας. Παράλληλα, ασχολούνται με το χώμα για να σπείρουν το σποράκι που θα καρποφορήσει για να υποδεχθεί την άνοιξη!

 

 

Γενικές πληροφορίες για τα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα

 

- Για Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού

- Ώρες προσέλευσης: 10:00 και 12:00. Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30. Διάρκεια προγραμμάτων 90 λεπτά.

-  Κόστος συμμετοχής: 8,50 ευρώ

- Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.

- Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (http://sundays.hellenic-cosmos.gr/), Πειραιώς 254, Ταύρος.

- Διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης.

 
copyright © ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ