Έτος:  2024  2023  2022  2021  2020  2019  2018  2017  2016  2015  2014  2013  2012  2011  2010  2009  2008  2007  2006  2005  2004  2003  2002  2001  2000

< Επιστροφή
21-01-2016
Σαββατιάτικα και Κυριακάτικα
Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Φεβρουαρίου 2016
στον «Ελληνικό Κόσμο»


Έρχεται Φεβρουάριος και στον «Ελληνικό Κόσμο» τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα καλά κρατούν! Τα παιδιά από 3 έως 12 ετών θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν ταξίδια στο χώρο και στο χρόνο. Με εργαλείο την αστείρευτη φαντασία τους θα περιηγηθούν από τη μακρινή Κίνα και τις άγριες ζούγκλες, μέχρι τον αρχαίο κόσμο και τις ιστορίες κλασικών παραμυθιών. Για άλλη μια φορά, τα παιδιά μαθαίνουν παίζοντας και ανακαλύπτουν συναρπαστικές ιστορίες!

Σαββατιάτικα οικογενειακά εκπαιδευτικά προγράμματα
για παιδιά από 3 έως 5 ετών.



6/2/2016
«Αλεύρι , ζυμάρι, ψωμί»

Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί τα συστατικά και τα μυστικά μιας από τις αρχαιότερες γεύσεις. Θα παρακολουθήσουμε τη διαδρομή του σπόρου από το χωράφι στο ζύμωμα. Καλή μας όρεξη λοιπόν!

Το ψωμί, τρόφιμο με ιδιαίτερη θρεπτική αξία, είναι βαθιά ριζωμένο στις διατροφικές μας συνήθειες. Τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα συστατικά του, τον τρόπο παρασκευής του και την ιστορία του, μέσα από δραστηριότητες που εξάπτουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα.


13/2/2016
«Ο Γύρος του Κόσμου σε 70 λεπτά…» ΝΕΟ

Θα ήθελες να κάνεις το Γύρο του Κόσμου;
Να δεις πώς ζουν τα παιδιά από τη μία άκρη της Γης έως την άλλη; Φαντάσου πώς είναι η ζωή στην έρημο, στη ζούγκλα, και στους πάγους. Υπάρχουν τόσα διαφορετικά μέρη! Εσένα, πού θα σου άρεσε να ζεις; Έλα να διαλέξεις, αφού ανακαλύψεις μικρά μυστικά κάθε τόπου, μέσα από το παιχνίδι!

Ένα μαγικό χαλί μάς ταξιδεύει σε κάθε γωνιά της Γης. Ένα ταξίδι στις πέντε ηπείρους για να ανακαλύψουμε στοιχεία πολιτισμού, πανίδας και χλωρίδας. Ένα ταξίδι γεμάτο παιχνίδι, χορό, εικόνες και δημιουργία!


20/2/2016
«Παίζοντας με τις Αισθήσεις» ΝΕΟ

Τίποτα δεν μπορεί να φτάσει στο νου αν δεν περάσει πρώτα από τις αισθήσεις! Μας επιτρέπουν να αντιλαμβανόμαστε εικόνες, ήχους, μυρωδιές, γεύσεις και αγγίγματα. Τις αναγνωρίζουμε και τις ανακαλύπτουμε μία -μία και τις πέντε!

Ο ήλιος λάμπει και ένα ελαφρύ αεράκι χαϊδεύει το μάγουλο. Λίγο πιο κάτω, μια γάτα νιαουρίζει και από το σπίτι της γειτόνισσας μοσχοβολάει κανέλα! Τι να μαγειρεύει άραγε; Μήπως να δοκιμάσω; Με βιωματικές δραστηριότητες και παιχνίδια, ανακαλύπτουμε τις πέντε αισθήσεις και τη μαγεία του να απολαμβάνουμε την καθημερινότητά μας μέσα από αυτές!


27/2/2016
«Ο Τζίκης ο Τζιτζίκης » ΝΕΟ

Καλοκαίρι, τραγούδι, χορός και ξεγνοιασιά… ή μήπως δεν είναι έτσι; Στο δάσος της Ιμεοχώρας τα Τζιτζίκια έπαψαν να τραγουδούν και να χορεύουν. Ο Τζίκης ο Τζιτζίκης, ένας φοβερός μαέστρος και τενόρος, έχασε τη χορωδία του και ψάχνει να βρει καινούριους φίλους για να τον βοηθήσουν να ξαναφέρει το χορό και το τραγούδι.

«Τι λέτε παιδιά, μιας και μαζευτήκαμε σήμερα όλοι εδώ, δεν γινόμαστε εμείς η καινούργια χορωδία του Τζίκη Τζιτζίκη;» Για να γίνει αυτό: ζεσταίνουμε τις φωνές μας, βάζουμε τον ήχο σε τάξη, ανακαλύπτουμε τις νότες, γνωρίζουμε τα μουσικά όργανα! Με ερέθισμα την ιστορία της χορωδίας των τζιτζικιών, μπαίνουμε σε μελωδικά μονοπάτια και ανακαλύπτουμε τα μυστικά του κόσμου της μουσικής!


Γενικές πληροφορίες για τα Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα»
  • Για παιδιά 3-5 ετών
  • Ώρα έναρξης: 11:30
  • Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά
  • Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα)
  • Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.
  • Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (http://saturdays.hellenic-cosmos.gr/), Πειραιώς 254, Ταύρος.
  • Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης.


Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα
για παιδιά από 5 έως 12 ετών.



7/2/2016
«Δώσε κλώτσο να γυρίσει, παραμύθι… αλλιώτικο ν’ αρχίσει».

Τι θα γινόταν αν οι ήρωες κλασικών παραμυθιών άλλαζαν ρόλους; Θα μπορούσαν άραγε να ζήσουν και πάλι αυτοί καλά και εμείς καλύτερα; Ξαναδιαβάζουμε γνωστά σε όλους παραμύθια με διαφορετική ματιά και μπόλικη φαντασία.

Πώς ταξίδεψαν τα αγαπημένα μας παραμύθια μέχρι τις μέρες μας; Τι θα γινόταν αν, κατά τη μεταφορά των γνωστών παραμυθιών, χάνονταν οι τελευταίες σελίδες τους; Αν το τέλος ήταν διαφορετικό; Οι ήρωες των αγαπημένων μας παραμυθιών κινούνται ανάμεσα μας και ενεργοποιούν την φαντασία μας και τη δημιουργικότητά μας!


14/2/2016
«Μυθικοί έρωτες»

Ορφέας και Ευρυδίκη, Οδυσσέας και Πηνελόπη, Έκτορας και Ανδρομάχη... ιστορίες διαφορετικές, με κοινό παρονομαστή την αγάπη, ξεπηδούν από το θαυμαστό βιβλίο της μυθολογίας.

Η αγάπη είναι ένα συναίσθημα που ομορφαίνει τη ζωή των ανθρώπων εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ανακαλύπτουμε τη διαχρονική της αξία με δραστηριότητες εμπνευσμένες από τρεις ιδιαίτερες ιστορίες αγάπης που γεννήθηκαν στον φανταστικό κόσμο της μυθολογίας και η φήμη τους ταξίδεψε μέχρι τις μέρες μας.


21/2/2016
«4 εποχές σε μία παλέτα! »

Τα τοπία γύρω μας αλλάζουν και μαζί τους τα χρώματα, οι μυρωδιές, οι σκέψεις, τα συναισθήματα... Οι τέσσερις εποχές του χρόνου, αποτελούν πηγή έμπνευσης για σπουδαίους καλλιτέχνες• γιατί όχι και για εμάς;

Η εναλλαγή τους έχει εμπνεύσει διάσημους πια ζωγράφους και συνθέτες. Με αφορμή λοιπόν τις τέσσερις εποχές του χρόνου, αναζητούμε τα ίχνη των έργων τους μέσα από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα γεμάτο μουσική, χορό και ζωγραφική!


28/2/2016
«Ένα ταξίδι στην Κίνα…»

Ένα ταξίδι στα βάθη της Ανατολής, γεμάτο σύμβολα, χρώματα και ιστορίες ενός πανάρχαιου πολιτισμού, που ξεδιπλώνει μπροστά μας τη σοφία και τη γνώση του.

Ταξιδεύουμε στον πολιτισμό της Κίνας, ανακαλύπτουμε αξιοθέατα, μύθους, παιχνίδια, ιδεογράμματα, έργα τέχνης! Πώς δημιουργήθηκε ο ουρανός και η γη σύμφωνα με την μυθολογία των Κινέζων, τι είναι το βόδι αγγελιοφόρος, πώς μοιάζει και τι συμβολίζει ο Κινεζικός δράκος;


Γενικές πληροφορίες για τα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα
  • Για παιδιά 5-12 ετών
  • Ώρες προσέλευσης: 10:00 και 12:00. Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30. Διάρκεια προγραμμάτων: 90 λεπτά.
  • Κόστος συμμετοχής: 8,50 ευρώ. Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.
  • Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (http://sundays.hellenic-cosmos.gr/), Πειραιώς 254, Ταύρος.
  • Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης.


copyright © ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ