Έτος:  2024  2023  2022  2021  2020  2019  2018  2017  2016  2015  2014  2013  2012  2011  2010  2009  2008  2007  2006  2005  2004  2003  2002  2001  2000

< Επιστροφή
25-02-2016
Σαββατιάτικα και Κυριακάτικα
Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Μαρτίου 2016
στον «Ελληνικό Κόσμο»


Μέσα στην Αποκριά ο «Ελληνικός Κόσμος» γεμίζει με ιππότες, πειρατές, Αιγύπτιους, αλλά και προϊστορικούς ανθρώπους! Εκπαιδευτικά προγράμματα ρόλων έρχονται με σκοπό να συνδυάσουν το κέφι, την ψυχαγωγία και το παιχνίδι με κόσμους μακρινούς και συναρπαστικούς! Τι θα λέγατε να φορέσετε την αποκριάτικη στολή σας και να τους ανακαλύψετε;

Σαββατιάτικα οικογενειακά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά από 3 έως 5 ετών.


Σάββατο 5/3/2016
«Το λιοντάρι και ο ποντικός»
Ο δυνατός και ο αδύναμος, ο μεγάλος και ο μικρός. Δύο ήρωες τόσο διαφορετικοί συναντιούνται σε ένα μύθο του Αισώπου και μας δείχνουν πόσο χρειάζεται ο ένας τον άλλο! Πώς κατάφερε ένας μικρούλης ποντικός να σώσει το δυνατό λιοντάρι; Ακριβώς έτσι κι εμείς, πότε μικροί και πότε μεγάλοι, ανακαλύπτουμε τη «δύναμή» μας μέσα από παιχνίδια έκφρασης και ρόλων.

Αναζητάμε τη διαφορετικότητα έχοντας για ερέθισμα την αφήγηση του μύθου. Παιδιά και γονείς ξεκινούν ένα ταξίδι μέσω της δραματοποίησης. Πώς ένιωθε το λιοντάρι και το ποντίκι στη σπηλιά; Πώς είναι το θυμωμένο λιοντάρι, και τι συμβαίνει όταν αυτό παγιδευτεί;


Σάββατο 12/3/2016
«Μια μέρα με τον Χουμ και την Νταν»
Δύο άνθρωποι από κάποια μακρινή εποχή ανοίγουν τη σπηλιά τους και μας υποδέχονται γύρω από τη φωτιά τους. Ακολουθώντας ίχνη, θα μάθουμε μερικά από τα μυστικά τους. Πώς ζούσαν; Τι έτρωγαν; Υλικά όπως η πέτρα και ο πηλός θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε την καθημερινότητά τους!

Ο Χουμ και η Νταν μας υποδέχονται και ίχνη ζώων μας οδηγούν στην σπηλιά τους για να ανακαλύψουμε τα ίχνη τους, μια εστία, πέτρες, βραχογραφίες, κοχύλια, εργαλεία, καρπούς ή αλλιώς τον τρόπο με τον οποίο ζούσαν οι άνθρωποι στα προϊστορικά χρόνια!


Σάββατο 19/3/2016
«Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου»
Σε κοιτάζω, με κοιτάζεις... Άραγε, με ποιον να μοιάζεις;
Μαγεμένος ή μη, πάντα κάτι έχει να μας πει!

Μέσα από καθρέφτες, αντικείμενα ιδιαίτερα και «μαγικά», γνωρίζουμε τον εαυτό μας, αλλά και τους άλλους, γύρω μας. Μεταμορφωνόμαστε, πειραματιζόμαστε και με το παιχνίδι εκφραζόμαστε!

Με τη βοήθεια ενός καθρέφτη, παιδιά και γονείς μπαίνουν στη διαδικασία να παρατηρήσουν τους εαυτούς τους, να αντιληφθούν τα διαφορετικά ανθρώπινα χαρακτηριστικά, αλλά και να συνεργαστούν και να παίξουν ομαδικά. Ο καθρέφτης αυτή τη φορά αποτελεί έμπνευση για παιχνίδι και δημιουργία!


Σάββατο 26/3/2016
«Μια σταγόνα ταξιδεύει»
«Γεια σας! Είμαι μία σταγόνα που διαρκώς ταξιδεύει!»
Νερό... σύννεφο... πάγος... βροχή... Ακολουθούμε το ταξίδι του νερού μέσα από νεροϊστορίες, παίζουμε και πειραματιζόμαστε με πρωταγωνιστή το υγρό στοιχείο!
Πειράματα, θεατρικό παιχνίδι και νεροιστορίες ταξιδεύουν ενήλικες και παιδιά σε μια σειρά από δραστηριότητες που θα εισάγουν τους μικρότερους σε ένα από τα πιο μαγευτικά φυσικά φαινόμενα, τον κύκλο του νερού!

Γενικές πληροφορίες για τα Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα:
  • Για παιδιά 3-5 ετών
  • Ώρα έναρξης: 11:30
  • Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά
  • Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα)
  • Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.
  • Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (http://saturdays.hellenic-cosmos.gr/), Πειραιώς 254, Ταύρος.
  • Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης.




Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά από 5 έως 12 ετών.




Κυριακή 6/3/2016
«Ιππότες στα κάστρα των παραμυθιών»
Ταξιδεύουμε στην εποχή των Ιπποτών, τρυπώνουμε στην καθημερινή τους ζωή και ζούμε μερικές από τις περιπέτειές τους. Είστε έτοιμοι για δράση;

Οικόσημα και πανοπλίες, καταπέλτες και πολιορκητικές μηχανές, τείχη και πολεμίστρες, βασιλείς και πριγκίπισσες, θα ζωντανέψουν μέσα από την αφήγηση και το θεατρικό παιχνίδι, ενώ εικόνες από την εποχή εκείνη θα γίνουν οι μηχανές του χρόνου με δραστηριότητες, όπως η ζωγραφική. Τα παιδιά ανακαλύπτουν τη ζωή και τον κόσμο των Ιπποτών, γνωρίζουν γνωστούς Ιππότες της ιστορίας και τη δράση τους και ανακαλύπτουν τη δομή και την οργάνωση ενός κάστρου.


Κυριακή 13/3/2016
«Πειρατές της Κυριακής»
Κυριακή πρωί και ο Ελληνικός κόσμος γεμίζει με πειρατικές ιστορίες, θρύλους, θαλασσινές περιπέτειες και πολύτιμους θησαυρούς. Είναι, άραγε, αλήθεια όσα λέγονται για τους πειρατές; Αυτή την Κυριακή σηκώνουμε πειρατική σημαία!

Οι πειρατικές ιστορίες είναι γέννημα της φαντασίας κάποιων συγγραφέων ή θρύλοι που ταξίδεψαν στόμα με στόμα; Παίζοντας, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα καλά κρυμμένα μυστικά των πειρατών, θα γνωρίσουν τις ιστορίες των πιο ονομαστών από αυτούς και θα μελετήσουν πειρατικούς χάρτες και πειρατικές σημαίες!


Κυριακή 20/3/2016
«Πυραμίδες… μούμιες… Φαραώ…»
...όλα οδηγούν στην Αίγυπτο. Ας μεταφερθούμε, λοιπόν, σε αυτή τη γοητευτική και μυστηριώδη χώρα και ας γνωρίσουμε από κοντά τα μυστικά αυτού του αρχαίου πολιτισμού.

Με δημιουργικές δραστηριότητες ανακαλύπτουμε τις κυριότερες πτυχές ενός από τους σημαντικότερους πολιτισμούς παγκοσμίως, του αιγυπτιακού! Οι θεοί Ίσιδα και Όσιρις, ο σκαραβαίος και οι πυραμίδες της Αιγύπτου γίνονται άξονες για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που μας φέρνει σε επαφή με τα μνημεία, τα σύμβολα, τη θρησκεία και την κοινωνική διάρθρωση στην αρχαία Αίγυπτο.


Κυριακή 27/3/2016
«Μια ωραία πεταλούδα…

…σ’ ένα κάμπο τριγυρνά». Ένα σκουληκάκι τυλίγεται με υπέροχο νήμα και δημιουργεί ένα κουκούλι, μέσα στο οποίο πραγματοποιείται το θαύμα της φύσης… μια υπέροχη μεταμόρφωση. Ακολουθούμε βήμα- βήμα τη μεταμόρφωση αυτή.

Παίζουμε, δημιουργούμε, ανακαλύπτουμε και αυτοσχεδιάζουμε με σκοπό να ακολουθήσουμε τον κύκλο της ζωής μια πεταλούδας! Πώς μεταμορφώνεται, και από αυγό γίνεται κάμπια, στη συνέχεια χρυσαλίδα και μετά πεταλούδα;


Γενικές πληροφορίες για τα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα:
  • Για παιδιά 5-12 ετών
  • Ώρες προσέλευσης: 10:00 και 12:00. Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30.
  • Διάρκεια προγραμμάτων: 90 λεπτά.
  • Κόστος συμμετοχής: 8,50 ευρώ - Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.
  • Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (http://sundays.hellenic-cosmos.gr/), Πειραιώς 254, Ταύρος.
  • Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης.

Σχετικό φωτογραφικό υλικό



copyright © ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ