Έτος:  2024  2023  2022  2021  2020  2019  2018  2017  2016  2015  2014  2013  2012  2011  2010  2009  2008  2007  2006  2005  2004  2003  2002  2001  2000

< Επιστροφή
25-11-2008
Διάλεξη με θέμα: «Ο ρόλος των γονιών στη διαμόρφωση των διατροφικών συνηθειών των παιδιών» την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου στον «Ελληνικό Κόσμο»
Στο πλαίσιο των Κυριακάτικων Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» σε συνεργασία με το Ίδρυμα ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ, κοινωφελή οργανισμό ειδικό σε θέματα διατροφής, διοργανώνουν την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου και ώρα 12:30 διάλεξη ανοιχτή στο κοινό με θέμα «Ο ρόλος των γονιών στη διαμόρφωση των διατροφικών συνηθειών των παιδιών». Tη διάλεξη θα πραγματοποιήσει η κα Ελεάνα Φαρμάκη, MSc κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος από το ‘Ιδρυμα ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ.

Στόχος της διάλεξης είναι να αναλυθούν οι παράγοντες που επηρεάζουν τις διατροφικές επιλογές των παιδιών, εστιάζοντας κυρίως στον καίριο ρόλο που διαδραματίζουν οι γονείς. Mετά την εισήγηση της κας Φαρμάκη, θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με τους γονείς για θέματα σχετικά με τη διατροφή των παιδιών.

Η διάλεξη συνοδεύει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για νήπια και παιδιά Α΄, Β΄ και Γ΄ Δημοτικού με τίτλο «Ελλήνων γεύσεις», το οποίο πραγματοποιείται την ίδια μέρα στον «Ελληνικό Κόσμο» (ώρες: 10:30, 12:30 & 14:30). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει γνωστικά και κινητικά παιχνίδια με στόχο να γνωρίσουν τα παιδιά τα ελληνικά προϊόντα, να καταλάβουν το διαχωρισμό μεταξύ φυσικών τροφίμων και επεξεργασμένων και να αντιληφθούν πώς η ελληνική φύση και τα αγαθά της αποτελούν πηγή έμπνευσης για την τέχνη.

Η είσοδος στη διάλεξη είναι ελεύθερη. Για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να επικοινωνήσετε στο: 212 254 0630    Δευτ.-Παρ.: 9.00-17.00

Για κρατήσεις θέσεων για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ελλήνων Γεύσεις»:  212 254 0612


Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος
http://www.hellenic-cosmos.gr/, http://www.imeakia.gr/


Ίδρυμα ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ: http://www.iad.gr/


Λίγα λόγια για το Kέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Ο «Ελληνικός Κόσμος», το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού (www.hellenic-cosmos.gr), εγκαινιάστηκε το 1998 και έκλεισε 10 χρόνια δημιουργίας και προσφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της Αθήνας. Στο διάστημα αυτό ο «Ελληνικός Κόσμος» έχει αναδειχθεί ο πρώτος χώρος στην Ελλάδα σε επισκέψεις μαθητών, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας. Παράλληλα, έχει καθιερωθεί ως ένα υπερσύγχρονο πολιτιστικό κέντρο και μουσείο, όπου μπορεί ο επισκέπτης να γνωρίσει την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό μέσα από διαδραστικές εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, περιηγήσεις Εικονικής Πραγματικότητας και ντοκιμαντέρ, συνδυάζοντας άρτια την ιστορική πληροφορία με τις πλέον σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές. Το Μάρτιο του 2007 εγκαινιάστηκε η «Θόλος», το νέο υπερσύγχρονο θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας, ενώ φέτος το Μάρτιο ξεκίνησε τη λειτουργία του το «ΘΕΑΤΡΟΝ».
Tα εκπαιδευτικά προγράμματα αποτελούν μία από τις πιο σημαντικές δραστηριότητες του «Ελληνικού Κόσμου» (http://edu.ime.gr/). Απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, ενώ έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται από το Μουσειοπαιδαγωγικό-Εκπαιδευτικό Τμήμα του ΙΜΕ. Περιλαμβάνουν ευρύ φάσμα από πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, που δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να επιμορφωθούν με εντελώς διαφορετικό τρόπο.


Ίδρυμα ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
Το Ίδρυμα ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ (ΙΑΔ) είναι ένας ανεξάρτητος κοινωφελής μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που δραστηριοποιείται τα τελευταία τρία χρόνια στο χώρο της διατροφής. Αποστολή του Ιδρύματος είναι η συμβολή του στη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών των Ελλήνων, στην ενημέρωσή τους σχετικά με την αξία της σωματικής δραστηριότητας και, κατά συνέπεια, στην προαγωγή της υγείας τους. Οι άξονες δράσης στους οποίους βασίζονται οι δραστηριότητες του ΙΑΔ είναι η προαγωγή της έρευνας, η κατάκτηση της γνώσης, η διάχυση της πληροφόρησης και η εκπαίδευση του κοινού και των ειδικών. Με γνώμονα την εκπλήρωση του στόχου του, το Ίδρυμα έχει ήδη πραγματοποιήσει πλήθος ερευνών και έχει οργανώσει συνέδρια και σεμινάρια σε συνεργασία με ελληνικούς και ξένους φορείς, όπως το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κ.ά. Επιπλέον, επιδεικνύει πλούσια εκδοτική, ενημερωτική και επιμορφωτική δραστηριότητα. Το Ίδρυμα συνεχίζει το έργο του εστιάζοντας ακόμη περισσότερο στον τομέα της εκπαίδευσης, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας μια σειρά δράσεων, με στόχο να ανοίξει τις πύλες της γνώσης σε θέματα διατροφής στο ευρύ κοινό, και ιδιαίτερα στα παιδιά. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Ιδρύματος (http://www.iad.gr/).

Περισσότερες πληροφορίες:
κα Τζένη Μπόλλα, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Ιδρύματος ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ, τηλ. 210 68 54 890 (εσωτ. 106), κιν. 694 9730148


copyright © ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ