Έτος:  2024  2015  2014  2013  2012  2011  2010  2009  2008  2007  2006  2003  2000  1999  1998  1997  1996  1995

< Επιστροφή

14-06-1998
Ο Παυσανίας, η Αττική και ένα κομμάτι μουσακά

Επειδή η ιστορία δεν διδάσκεται στα σχολεία, πάρτε τα παιδιά σας από το χέρι και ανακαλύψτε την!

ΑΠΟ ΤΗ ΖΕΦΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥ

Πολιτιστικό Κέντρο Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού (ΙΜΕ): Μπείτε στη μηχανή του χρόνου του Ιδρύματος και ταξιδέψτε στο φάσμα της ελληνικής ιστορίας από το 8000 π.Χ. μέχρι σήμερα. Κατηφορίστε οικογενειακώς την οδό Πειραιώς και, στο ύψος του Ταύρου, σταματήστε δεξιά στο επιβλητικό κτήριο στο νούμερο 254: το βιομηχανικό συγκρότημα της ΒΙΟΣΩΛ, μεταμορφωμένο από την περασμένη άνοιξη σε πρωτοποριακό πολιτιστικό κέντρο, «παραδίδει» τα πιο συναρπαστικά μαθήματα ιστορικής μνήμης σύμφωνα με τη βασική φιλοσοφία του ΙΜΕ και του προέδρου του, κ. Λάζαρου Δ. Εφραίμογλου που είναι «η συνθετική και διαχρονική παρουσίαση της ιστορίας του ελληνισμού με σύγχρονες μουσειακές αντιλήψεις και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας».

Επισκεφθείτε καταρχήν την έκθεση Εθνικές Επέτειοι στον εκθεσιακό χώρο των χιλίων τετραγωνικών μέτρων: εδώ το «ΟΧΙ» και το '21 «ζωντανεύουν» με games και οπτικοακουστικά μέσα και, συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικά παιχνίδια με εφέ που θα ζήλευαν και οι εγκέφαλοι της Ντίσνεϊλαντ, τα παιδιά μαθαίνουν ευχάριστα την Ιστορία κορυφαίων στιγμών του έθνους, έξω από την κλισαρισμένη ατμόσφαιρα μιας σχολικής γιορτής ή ενός παγερού μουσείου...

Τίποτα πιο διασκεδαστικό για το βλαστάρι σας, που μεγαλώνει αγκαλιά με το playstation, από ένα μάθημα Ιστορίας μέσω Internet: χτυπήστε μαζί του την ηλεκτρονική πόρτα του ΙΜΕ στη διεύθυνση http://www.ime.gr και επιλέξτε κάποιο από τα links που έχουν τιμηθεί με το βραβείο "Best of Europe" από τη Europe Online στο τμήμα Τέχνη και Πολιτισμός: για εικονική ξενάγηση στο Ιστορικό Μουσείο, αρκεί να επιλέξετε την αίθουσα της προτίμησής σας στο σχεδιάγραμμα και η οθόνη γεμίζει από γυάλινες χειροβομβίδες και πανοπλίες των Οθωμανών του 17ου αιώνα, «σελίδες» που ανοίγουν την όρεξη για μια πραγματική επίσκεψη στο κτήριο της Παλαιάς Βουλής.

Περιηγηθείτε, επίσης ηλεκτρονικά, στην Αρχαία Αγορά: κάντε κλικ στο σχεδιάγραμμα της κάτοψης και βρεθήκατε στο Πρυτανείο, προχωρήστε με το «ποντίκι» σας στην Πνύκα και τον 'Αρειο Πάγο, διαβάστε τα εμπεριστατωμένα κείμενα που έχει επιμεληθεί η επιστημονική επιτροπή του ΙΜΕ αποτελούμενη από εξέχοντες επιστήμονες της Ιστορίας, της Αρχαιολογίας, της Ιστορίας της Τέχνης. Μικροί-μεγάλοι έχετε πλέον τα εφόδια αλλά και τα ερεθίσματα για να περιπλανηθείτε με σάρκα και οστά στους αρχαιολογικούς χώρους.

copyright © ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ