Έτος:  2024  2015  2014  2013  2012  2011  2010  2009  2008  2007  2006  2003  2000  1999  1998  1997  1996  1995

< Επιστροφή

09-07-1998
«Μη μου τη μέρα τάραττε»

Λάζαρος Εφραίμογλου:   «Ξέρετε ποιο είναι το υπόβαθρο όλης αυτής της δουλειάς; Να πεισθούν οι νέοι, να πεισθούν οι άνθρωποι ότι υπάρχει το όνειρο, το οποίο, αν συνδυαστεί με την κατάλληλη εργασία και συνέπεια, τελικά μπορεί να υλοποιηθεί».
Δημήτρης Εφραίμογλου:   «Πρέπει να έρθετε να στήσετε μια μέρα μια κάμερα απέναντι από την έξοδο της έκθεσης, να δείτε την ορμή που τρέχουν τα παιδιά μόλις βγουν από την έξοδο, να πάνε στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές στην Εστία Κυβερνοχώρου, να περιηγηθούν στις παρουσιάσεις μας στο Διαδίκτυο. Είναι θέαμα».
Ηλίας Χατζής:  
«Το υλικό το οποίο διαθέτουμε στο Internet το βρίσκουν πάρα πολύ χρήσιμο. Ειδικά αυτό που έχουμε κάνει τώρα τελευταία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες... Λέει (κάποιος): «Κάνω μία έρευνα για τους Ολυμπιακούς. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το υλικό το οποίο έχετε βάλει στο Δίκτυο».»

«Μαγικό κόσμο πολιτισμού, συνδυασμένο με τη σύγχρονη τεχνολογία, με νέους ανθρώπους και με προοπτικές» χαρακτήρισε το ΙΜΕ η δημοσιογράφος κα Λιάνα Κανέλλη στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel «Μη μου τη μέρα τάραττε» της 9ης Ιουλίου 1998.

Προσκεκλημένοι της δημοσιογράφου ήταν ο Πρόεδρος του ΙΜΕ κ. Λάζαρος Εφραίμογλου, ο Προϊστάμενος του Τομέα Διαδραστικών Συστημάτων και Εφαρμογών κ. Δημήτρης Εφραίμογλου, ο Προϊστάμενος του Διαδικτύου κ. Ηλίας Χατζής, η Aρχαιολόγος Δρ. Ελένη Ζυμή και η Mουσειοπαιδαγωγός κα Μαρίνα Παπασωτηρίου, οι οποίοι παρουσίασαν τη φιλοσοφία και τις δραστηριότητες του Ιδρύματος. Η κα Κανέλλη αρχικά αναφέρθηκε στους στόχους του ΙΜΕ, οι οποίοι γίνονται πραγματικότητα μέσα από παρουσιάσεις στο Διαδίκτυο, εκθέσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, κινηματογραφικές παραγωγές, συγκρότηση γενεαλογικών δέντρων του μικρασιατικού Ελληνισμού,Τράπεζα Πληροφοριών για τη Μικρά Ασία. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η περιήγηση στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος, «μια αξιοθαύμαστη εστία πολιτισμού», όπου κυριαρχεί το μεράκι και συντελούνται «μικρά πολιτιστικά θαύματα».

«Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού ανήκει σ' όλους τους Έλληνες», τόνισε ο κ. Λάζαρος Εφραίμογλου συνοψίζοντας, «είναι Ίδρυμα με χαρακτήρα πολιτιστικό, αλλά πολιτιστικός και πνευματικός είναι ο τρόπος που είχαν οι Έλληνες για να «κατακτήσουν» τον κόσμο».

copyright © ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ