Χαρούμενα Γενέθλια στον «Ελληνικό Κόσμο»!

Γιορτάστε τα γενέθλια του παιδιού σας με διαφορετικό τρόπο επιλέγοντας εκπαιδευτικά προγράμματα που έχουν στόχο την ψυχαγωγία, την εκπαίδευση, την ομαδικότητα και δημιουργούν μια γιορτή ξεχωριστή!!!

Οι μικροί μας φίλοι με τους καλεσμένους τους θα έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ένα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα της αρεσκείας τους και να παρακολουθήσουν μια προβολή Εικονικής Πραγματικότητας στη «Θόλο» ενώ οι γονείς/συνοδοί θα περνούν τον χρόνο τους στον, ειδικά διαμορφωμένο για την εκδήλωση, φιλόξενο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

  • Για παιδιά από 5 έως 12 ετών
  • Η διάρκεια κάθε προγράμματος είναι 60 λεπτά
  • Ενημερωθείτε για τις Προβολές Εικονικής Πραγματικότητας στην Θόλο www.tholos254.gr
  • Προσφέρονται ειδικές εκπτώσεις στο πωλητήριο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» για τα αναμνηστικά δώρα των καλεσμένων σας
  • Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης

Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί τα πιο όμορφα γενέθλια στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»!
Για πληροφορίες-κρατήσεις: τηλ.: 212 254 0000 & email: hellenic-cosmos@ime.gr

1. Στα ίχνη του θρυλικού καπετάν Μπαντάγκα NEO

Ο καπετάν Μπαντάγκα δεν ζει πια, εδώ και πολλά χρόνια. Η φήμη του όμως δεν έχει σβήσει! Μένει ζωντανή στο πέρασμα του χρόνου! Όλοι άλλωστε γνωρίζουν ότι στο μακρινό νησί του έχει κρύψει τον θρυλικό θησαυρό του. Άραγε τι θα συμβεί όταν πέσει στα χέρια των επίδοξων πειρατών μας ο παλιός, φθαρμένος χάρτης; Θα καταφέρουν να αποκρυπτογραφήσουν τα στοιχεία και να ζήσουν την περιπέτεια;

Δραστηριότητες ετοιμότητας και γρηγοράδας εμπνευσμένες από το μαγικό πειρατικό κόσμο! Παίζουμε και δοκιμάζουμε τις αντοχές μας αλλά και την παρατηρητικότητα μας.

Για παιδιά από 5 έως 8 ετών

2. Τρύπα είναι και γυρίζει και το γέλιο μας χαρίζει! NEO

Μια τρύπα εδώ, μια τρύπα εκεί, μια τρύπα παραπέρα… Αν το καλοσκεφτεί κανείς τρύπες υπάρχουν παντού γύρω μας! Άλλες μεγάλες και άλλες μικρές, κάποιες ασπρόμαυρες ή και χρωματιστές, ίσως αστείες ή φοβερές, μας παρασύρουν σε ασυνήθιστα παιχνίδια. Έχεις αναλογιστεί πόση εκπαίδευση χρειάζεται κάποιος για να αναδειχθεί σε μέγα και τρανό τρυπολόγο;

Δραστηριότητες παρατήρησης, ευστοχίας και κίνησης συναντιούνται και δημιουργούν ένα διαφορετικό πρόγραμμα με αφορμή τις τρύπες.

Για παιδιά από 5 έως 8 ετών

3. Απ' την τέχνη πιανόμαστε, στο παιχνίδι αφηνόμαστε

photo

Πώς ένα γκράφιτι φορτώνει στις πλάτες μας μπαλόνια; Γιατί τα μουστάκια του Νταλί γίνονται παιχνίδι; Έργα και ζωγράφοι έρχονται να γεμίσουν με παιχνίδι τη γιορτή μας.

Δραστηριότητες: Πρόγραμμα εικονικής πραγματικότητας και παιχνίδια κίνησης, παρατήρησης, μνήμης και δημιουργίας με αφορμή διάσημα έργα τέχνης.

4. Για εκείνον ήταν άθλοι, για εμάς... παιχνιδάκι!

photo

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και με ταχύτητα, εξυπνάδα, θάρρος και τόλμη ακολουθούμε τα χνάρια του Ηρακλή, του πιο διάσημου ήρωα όλων των εποχών. Ο Όλυμπος μας περιμένει!

Δραστηριότητες: Πρόγραμμα εικονικής πραγματικότητας «Περιήγηση στην Αρχαία Ολυμπία» με έμφαση στο Ναό του Δία. Παιχνίδια με κίνηση, δράση και σκέψη εμπνευσμένα από τους άθλους του Ηρακλή.

5. Οι 4 εποχές εμπνέουν την τέχνη και η τέχνη... εμάς

photo

Ήλιος, βροχή, πεσμένα φύλλα, όλα στον ίδιο τον καμβά,
τοπία γύρω μας αλλάζουν, ίδια η Γη κάθε φορά.
Τέσσερις εποχές του χρόνου, χρώμα παντού, μια ζωγραφιά,
μπόλικη έμπνευση μας δίνουν για παιχνίδια δημιουργικά.

Δραστηριότητες: Πρόγραμμα εικονικής πραγματικότητας, παιχνίδια εμπνευσμένα από την τέχνη, τη ζωγραφική και καλλιτεχνικά ερεθίσματα.

6. Κυνηγώντας τον δράκο

photo

Συναγερμός στο παλάτι! Ένας τρομερός δράκος κατέλαβε την πηγή με το νερό. Επίδοξοι ιππότες και τολμηρές πριγκίπισσες, αναλαμβάνουν να διώξουν το δράκο μακριά...

Δραστηριότητες: Πρόγραμμα εικονικής πραγματικότητας, δοκιμασίες, τρέξιμο, γρίφοι και μυστήριο μας βοηθούν να διώξουμε το δράκο μακριά!

7. Παίδες εν δράσει

photo

Ολυμπιακά αθλήματα και έτσι και αλλιώς! Ανακαλύπτουμε, πειραματιζόμαστε γελάμε! Γιορτάζουμε τα γενέθλια των φίλων μας συμμετέχοντας σε αγωνίσματα του χθες και του σήμερα. Θα δοκιμαστούν οι σωματικές μας ικανότητες, αλλά κυρίως οι αντοχές μας στο γέλιο.

Δραστηριότητες: Πρόγραμμα εικονικής πραγματικότητας, παιχνίδια εμπνευσμένα από το δέκαθλο αρχαίων και σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων.